Pokerin SM-kisojen pääturnauksen finaalipöydässä nähtiin myös suomalaisen rap-skenen suuri poika Tommy Lindgren, joka nousi hienosti neljänneksi.
Prahan EPT-osakilpailun yhteydessä järjestetyt pokerin SM-kisat houkuttelivat paikalle suomalaisen tähtitaivaan suuria nimiä kuten Omaha-turnauksen voittoon lentäneen laulaja Kim Heroldin, vuoden 2012 Miss Suomen, Sara Chafakin, rock-tähti Sebastian Rejmanin sekä Don Johnson Big Band-yhtyeen keulahahmon Tommy Lindgrenin.
Lindgren oli aiemmin pelannut EPT-turnauksen Barcelonassa, joten kyseessä ei ollut ensimmäinen iso pokerifestivaali. Suomen mestaruuskisat olivat hänelle kaikkiaan neljäs live-turnaus. Mies liihottelikin verkkopokerikokemuksen ja osaavan riidien ottamisen ansiosta hienosti NLHE-pääturnauksen finaalipöytään ja neljänneksi.
Juttelimme pääturnauksen jälkeen Lindgrenin kanssa tunnelmista.
Tuomo Järvelä: Pokerin SM-kisat menivät sitten putkeen osaltasi: NLHE-pääturnauksessa pääsit finaalipöytään ja sieltä nappasit hienosti neljännen sijan. Minkälaiset fiilikset jäi kisoista?
Todella hyvät fiilikset tietysti: mikä tietysti kertoo siitä, että pokeri on aivan ihanaa silloin kun voittaa jotain ja aivan kamalaa aina kun ei voita. Silti uskallan väittää, että reissusta olisi jäänyt hyvä fiilis vaikka finaalipöytä tai rahasijat olisivat jääneet haaveeksi.
Ensimmäisenä tulee turnauksesta mieleen se, miten hauskaa siellä oli. Hauskoja uusia tuttavuuksia, rento tunnelma, vaikka jokainen pelasi taatusti aivan tosissaan. Pokeripöydän tunnelmathan voivat vaihdella aika jyrkästikin hyväntuulisesta jutustelusta silmänräpäyksessä täydelliseen hautahiljaisuuteen.
Olen omaan 13,5 tunnin suoritukseen tosi tyytyväinen. En mielestäni tehnyt mitään isompia virheitä, pari todella viisasta kippiä, ja ennen kaikkea väsyessäkin vältyin turhautumasta.
Finaalipöydän yhdessä kädessä ennen floppia mietit kauan all-iniin vastaamista, ja siinä oli erinomaista table talkiakin. Ilmeisesti olit edellä ja mainitsit reilillä, että ainoastaan se vähän jäi mietityttämään. Ilmeisesti muuten peli kulki niin kuin niillä käsillä pystyi?
Joo. Tuo mainitsemasi käsi oli buttonilla korottamani A-Qs, johon Fredrik Zitting vastasi all-inillä. Siinä vaiheessa oli viisi pelaajaa jäljellä ja Zittingillä oli vähän enemmän merkkejä kuin minulla.
Mietin aika pitkään, ja Fredrik vähän yllättäenkin oli aika puhelias.. Heitti legendaarisen "Are you a man or a mouse?" -kysymyksenkin, mikä oli tietysti mielestäni aivan hysteerisen hauska heitto. Oma readini siinä vaiheessa oli myös, ettei Fredrik ollut ihan hirveän vahvoilla. Jakoa edelsi iso kippi Fredrikiltä, kun itse 3-bettasin kasiparilla. Fredrik kertoi kipanneensa 9-9:n, ja selvästi se jäi vähän häntä kaivelemaan.
Olin aika varma, että A-Q:ni on edellä, mutta valitsin silti sen hiirulaisvaihtoehdon ja kippasin. A-K:ta en missään nimessä pelännyt, mutta olin lähes varma että kyse oli coin-flipistä. Jos Fredrik oli käden suhteen myöhemmin rehellinen, hänellä oli AJ, eli olin reilusti edellä. Silti stäkkiin jäi vielä foldin jälkeenkin muistaakseni noin 15 isoa blindia, ja päätin, että haluan mieluummin puskea itse viimeiset merkit sisään hieman epävarman maksun sijaan.
Jatkoit käteispeleillä pääturnauksen jälkeen. Taisi mennä ihan hyvin nekin?
Käteispelit ovat yleisesti ottaen mielestäni hirveintä mitä on, ja pohdin niihin ryhtymistä aika pitkään. Lopulta kuitenkin ajatus EPT-turnauksen yhteydessä pelattavista käteispeleistä tuntui liian houkuttelevalta, ja päätin istua hetkeksi pienimpään mahdolliseen pöytään. Tuo hetki kesti lopulta noin 5-6 tuntia, ja onnistuin sen aikana tuplaamaan alkuperäisen sisäänostoni. Joten ihan kivasti meni. En aio tehdä toiste. Tai ainakaan kovin usein - hah.
Kim Herold. Kuva: Tomas Stacha
Miten tulevaisuus pokerimaailmassa: Oletko suunnitellut pelaavasi lähitulevaisuudessa isoissa pokeriturnauksissa? Kim Herold kertoi aiemmin haastattelussa, että hän miettii lähtevänsä Kings of Tallinn –turnaukseen helmikuussa pelaamaan avokiinanpokeria. Oletko sitä miettinyt tai onko joku toinen turnaus, johon aiot osallistua?
En ole oikeastaan miettinyt yhtään. Barcelonan ja nyt Prahan EPT-turnaukset ovat olleet todella hauskoja kokemuksia, koska en ole käytännössä ennen niitä pelannut liveturnauksia juuri lainkaan.
Huomasin myös Prahassa, että pelaaminen sujui nyt rauhallisemmin ja paremmin kuin ehkä koskaan aiemmin livenä.
Barcelonassa jännitin vielä aika paljon, ja se selvästi myös vaikutti peliini. Jos tulevaisuudessa tulee mahdollisuuksia osallistua kivoihin turnauksiin, harkitsen ehdottomasti tilanteen mukaan. Kortin pelaaminen tuntuu edelleen kivalta harrastukselta, jossa pääsee halutessaan aika syvällekin oman luonteensa ja toimintansa analysointiin. On myös kiinnostavaa yrittää miettiä mikä omassa pelissä on hyvää ja missä on kehitettävää.
Tapasit pokerifestivaaleilla PokerStars-ammattilaispelaaja Johnny Loddenin, joka on yksi kaikkien aikojen parhaista turnauspelaajista. Minkälainen kohtaaminen tuo oli? Saitko Johnnylta pelivinkkejä?
En, koska illallisseurueessamme satuin istumaan Johnnyn kanssa vastakkaisessa päädyssä pöytää! Edellisenä iltana päästiin tapaamaan myös mahtavasti Prahassa menestynyttä Juha Helppiä, mutta jotenkin tuollaiset tilanteet ovat itselleni vähän vaikeita – tai siis lähteä kysymään, että oisko jotain ihan killerineuvoja antaa.
Muuten olen kyllä yrittänyt aina lukea tai kuunnella maailman kovimpien pokeriammattilaisten ajatuksia siitä, mitkä asiat ratkaisevat menestyykö pelissä vai ei.
Jonkinlainen mentorointisessio jonkun todellisen huippuammattilaisen kanssa olisi taatusti kiinnostava kokemus. Yleensä pyrin myös jokaisessa pelaamassani turnauksessa seuraamaan muita pelaaja pöydässä, erityisesti niitä joiden peli on selvästi vahvaa ja taitavaa. Aina on uutta opittavaa, ja omaa peliä pitäisi pystyä muokkaamaan tilanteen mukaan.
Tuollaiset tapaamiset ovat kaltaiselleni amatöörille myös vähän fanipoikaosastoa. Esimerkiksi juuri Barcelonassa oli pakko pyytää kaverikuvaan niin Daniel Negreanua kuin Bertrand "ElkY" Grospellieriäkin. Prahassa taas mahtavaa Vanessa Selbstiä, joka meni todella pitkälle Prahan pääturnauksessa.
Kuka näistä neljästä teki sinuun suurimman vaikutuksen?
Negreanu ehdottomasti, koska hänen kanssaan ehdittiin vähän jutellakin: sattui Barcelonassa istumaan hotellin aamiaisella viereiseen pöytään. Daniel on selvästi juuri niin mukava tyyppi kuin miltä turnausten televisiointien perusteella on kuvitellutkin. Kyseli kovasti myös itsestäni, ja halusi kuulla vähän suomenkielistä räppiä kun kerroin mitä teen työkseni. Kuulosti kuulemma delfiineiltä - mutta enemmän konsonantteja.
Sitten vähän pokerin ulkopuolelle. Eilen suomalaisessa mediassa on pyörinyt MTV Push –tapahtuman rahoitukseen liittyvät ongelmat. Julkista rahaa käytettiin liki miljoona euroa yritettäessä saada EMA-tapahtumaa Suomeen. Siihen liittyen on käytetty poliittisia puheenvuoroja, että EMA:lla ei olisi enää samanlaista merkitystä kuin takavuosina, että MTV:n loiston vuodet on nähty.
Miten sinä näet tämän kansainvälisilläkin lavoilla esiintyneenä muusikkona: kuinka suuri merkitys European Music Awardsilla olisi ollut suomalaisten muusikkojen kansainväliselle näkyvyydelle ja suomalaiselle musiikille?
Täysin mahdoton arvioida. Itsekin kyllä kummastelin juuri tuon (MTV) Push-tapahtuman budjettia ja sitä mitä sillä lopulta saatiin aikaan, enkä usko että kaupungin päättäjät olivat ihan täysin kartalla siitä millaista näkyvyyttä saadaan, jos saadaan, tai onko siitä toteutuessaankaan valtavaa hyötyä.
Jollain lailla koen EMA:n olevan tapahtuma, jossa paikallisuus ei ole koskaan ihmeemmin korostunut.
Kulttuurin määrärahat ovat aika kortilla kaikin puolin, ja ainakin itse näkisin että vastaavan kaltaisille julkisen rahoituksen satsauksille löytyy todella paljon parempiakin kohteita.
Vaikkapa Flow Festival on todella hyvä esimerkki siitä, miten paikallisesta, pienestä suureksi kasvaneesta tapahtumasta on saatu aidosti kiinnostava, kansainvälinen ponnahduslauta myös suomalaisille artisteille. Ja se on festivaali joka vetää vuodesta toiseen paikalle niin ulkomaalaista yleisöä kuin musiikkimediaakin.
Käynti
www.pokerlistings.fi